16 Ocak 2012 Pazartesi

Cv Hazırlarken Yapılan Hatalar




Merhabalar,

İşim gereği elime bir çok CV geliyor. Bu CV'leri (özgeçmişleri) değerlendirip database oluşturuyoruz. İnternette etkili CV oluşturmakla ilgili birçok yazı var. Ben sadece basit noktalara değinmek istiyorum.

-Öncelikle CV'lerinizde kullandığınız fotoğraflara çok dikkat etmelisiniz. Birçok aday yanlış fotoğraf koyduğu için işi baştan kaybediyor. Cv'nize fotoğraf eklerken profesyonel olmalısınız. Özgeçmişinize sahip çıkın ve profesyonel bir vesikalık resim ekleyin. Çünkü profesyonel özensiz fotoğraflar sizin özensiz bir kişilik yapısına sahip olduğunuzun göstergesi oluyor maalesef ki.

-Diğer bir nokta, Cv'lerinize lütfen e-posta adresinizi yazın. Database oluşturuken e-posta gerekiyor. Ne kadar mükemmel bir CV'ye sahip olsanız da e-mailinizi belirtmiyorsanız. CV'niz ister istemez eleniyor. Buna çok dikkat edin lütfen.

-Üçüncüsü lütfen kendinizi iyi ifade edin, eğitiminizi, becerilerinizi, deneyimlerinizi sadece belirtmeyin güzelce sade bir dille açıklayın.

Lütfen kendinize güvenin. Kişisel bir öz eleştiri yapın eksik noktalarınızı belirleyin eksikliklerinizi gidermeye çalışın. Çabalayan insan elbette bir gün emeklerinin karşılığını alır bunu unutmayın. Evet zaman geçtikçe iş bulmak daha da zorlaşıyor. Günümüzde rekabet çok yoğun ama hiç bir olumsuzluk sizi yıldırmasın. Biraz azim kendine güven ve özen yapmanız gerekenler bunlar.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 

Başka Bir Anne Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos