6 Ekim 2014 Pazartesi

Fırında Somonlu Balık Tarifi



Merhabalar,

Kurban Bayramındayız fakat benim gibi kurban etini hemen yiyemeyenlerdenseniz bu tarif size göre. Hem sağlıklı hem de lezzetli. Balık sevmeyenler bile bu tarife bayılıp balık yiyecekler o kadar iddialı bir tarif. Tarif şöyle,

Malzemeler (4 kişilik)
500 gr somon balığı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
taze biberiye (yoksa aktardan kuru da alabilirsiniz)
tuz
karabiber

Yapılışı: Sarımsakları dövün, limon suyu, bir tutam ayıklanmış biberiye yaprağı, tuz ve zeytinyağı ile bir borcamın içinde somonları terbiye edin. Dolapta en az 40 dakika bekletin. 220 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 

Başka Bir Anne Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos