7 Ekim 2014 Salı

İtalyan Usulü Çıtır Ev Pizzası




Merhabalar,

Tekrardan bir yemek tarifiyle karşınızdayım. Bugün sizin için evde hazırlayabileceğiniz hem sağlıklı hem de lezzetli bir pizza tarifi vereceğim. Pizzayı ve hamur işlerini çok severim fakat sağlığım sebebiyle dikkat ederim ve hemde hazırlamaya dikkat ederim. Bu tarz yiyecekleri ayda 1 kere falan yaparım en fazla. Canım pizza çektiğinde hemen bu tarifi yapıyorum dışarıdan söylenen pizzalar benim mideme dokunuyor. Bu sebeple de evde pizza hazırlıyorum yaparken hem eğleniyorum hem de içindeki malzemeyi biliyor olmam da bana ayrı bir rahatlık veriyor. Gelelim tarife.

Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un yada 500 gr paket ekmeklik unlar. (Söke unun çavdarlı yada ruşeymli yada tam buğday unu ekmek paketleri var içinde mayası da mevcut)
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz ( aman dikkat hazır ekmek unu kullanacaksanız tuz ekmeleyin!!!)

İç Malzeme
1 su bardağı kaşar peyniri
Yarım su bardağı yeşil zeytin
3-4 adet sivri biber
isteğe göre sucuk, salam, sosis

Hamuru hazırlamak için un tuz karışımı geniş bir kaba alınır. Ilık su maya ve bal, zeytinyağ bir kapta karışıtırılır ve un karışımının olduğu kaba aktarılır ve iyicene yoğurulur. Hazırlanan hamur nemli bir bezle 2 saat dinlendirilir ve tekrar yoğurulup 3 yada 4 parçaya bölünür. 1 saat daha mayalanması beklenir. Evet mayalama süresi uzun ama sonuç süper oluyor hamurun püf noktası uzun mayalama süresi. Sonrasında 1 adet hamur bezesini alıyoruz ve merdane veya oklavayla incecik açıyoruz.Fırın tepsisine 1 adet pişirme kağıdı koyuyoruz ve açtığımız hamuru tepsimize alıyoruz. Hamuru çok ince açmamız şart. Sonrasında ise, önce domastes sosumuzu sürüyoruz. Pizzayı hangi malzemelerden yapmak istiyorsak sucuk salam sosis olabilir. Ben genelde margarita pizza seviyorum bu sebeple bu ürünleri eklemiyorrum. Domastes sosunun üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yada mozzarella varsa serpilir, 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. Pizzanız hazır, afiyet olsun!

Not: Fazla kalan hamur bezelerini streç filme sarıp buzluğa atıyoruz canımız pizza çektikçe buzunu çözdürüp pizzamızı yapıyoruz:)

Sevgiler,

Canan B.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Biraz daha yukarıda pişirsek kenar yanıklarını engelleyebilir miyiz?

M.Can

Unknown dedi ki...

Yanık olmasının sebebi 5 dk fazla pişti ondan en üste pişirmen lazım

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 

Başka Bir Anne Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos