4 Aralık 2011 Pazar

Sunum Dosyası


Hepimiz üniversite döneminde yada iş hayatında sunum yapma deneyimini yaşadık. Bireysel yada grup çalışması projelerimizi topluluk önünde sunduk. Kimi zaman tez kurulu önünde,  kimi zaman yönetim kurulu  da öüönde önemli stresli sunumlar yaptık. Şöyle bir gerçek var ki sunum tekniklerinden birçoğumuz bihaberiz. Hiç unutmam üniversite 2. sınıftayken bir grup projemiz olmuştu ve okulun en iyi hocalarından birinin önünde tüm sınıfa sunum yapacaktık. 4 kişilik bir gruptuk. Gerçekten projemize çok iyi hazırlanmıştık,hazırladığımızı sanıyorduk öyle diyelim. Öğrenciliğin verdiği tecrübesizlikten çok fazla yazı içeren ama renkli bir sunum hazırlamıştık. Fakat sunumumuzda çok fazla yazı vardı. Başladık hepimiz söz aldık gerekli yerleri anlattık ve bitti. Sunumun sonunda hocamız bize nasıl sunum hazırlanmalı, nasıl hitap edilmeli şeklinde bir mini briefing verdi. Tabi zor bir durum bütün sınıfın önünde kendinizi kötü hissediyorsunuz, rezil olmuş hissettik. İlk grup olmanın verdiği dezavantajdı bu fakat sınıftaki çoğu arkadaşımız da bizim gibi sunumlar hazırlamıştı.  Ama bize güzel bir deneyim oldu bir daha böyle hatalar yapmadık. Aslında üniversite bu tarz konularla ilgili dersler olsa bence gayet faydalı olur. Sonuçta iş hayatına yada akademik hayata hazırlanıyoruz.

Gelelim konumuza : Bugün Hürriyet Gazetesi'nin İK ekinde "İyi sunum diploma gibi kapı açar" adlı bir yazı var 13. sayfada yer alıyor.

"Dünyada günde üç milyon sunum yapılıyor. İstatistiklere göre yapılan sunumların yüzde 84'ü sıkıcı veya uyutucu. Pek çoğumuzun korkulu rüyası olan sunum hakkında her şey Sunumdan Kaçış Yok adlı kitapta toplandı. Kitabın yazarı Yeditepe Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Almanca İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Adnan Nur Baykal, iyi sunum yapabilmenin diploma gibi kapılar açabildiğini söylüyor." 


Yazının devamını bugünkü ekten okuyabilirsiniz. İnternette sanırsam ilgili haber 1 hafta sonra http://www.yenibiris.com/HurriyetIK/HurriyetIKHaberler.aspx adresinde çıkıyor. Ben bu kitabı alıp okumayı düşünüyorum. Okuyunca da sizlere yorumlarımı sunarım:)

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 

Başka Bir Anne Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos