2 Aralık 2011 Cuma

İşverenler Yeni Mezunları Nasıl Görüyor?


Yenibiris.com'un 2010 yılında yayımladığı Yeni Mezunun İş Rehberi'ndeki yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Birçok işveren iş arama süreçlerinde yaşadıkları sorunları şöyle özetliyor:
-"Gençler, her şeyin kolayına alışmış durumda. Zorluklarlakarşılaştıklarında hemen pes ediyorlar ve daha iyi bir iş aramaya başlıyorlar."

-"İş görüşmesine gelen pek çok genç arkadaşa bakıyorum da şimdiden çok yorgunlar. Özgeçmişleri ellerinde ama o özgeçmişe güvenleri yok. Kendilerine de güvenmedikleri için, gözlerindeki parlaklık yok oluyor. Oysa karar vericiler artık öncelikli olarak o parlaklığa bakıyor."

-"Gençlerin en büyük sorunu, iş arama sürecinden korkmaları. Bu korkuda çok haklılar ama kendilerine güvenerek, yapabilirliklerini artırarak bu korkuyu yenmeleri mümkün. Korkuyu bir kenara bıraktıklarında, önlerindeki yolu daha iyi görecekler."

-"Yeni mezun bir adayın iş arama sürecindeki en büyük sıkıntısı okuduğu okula odaklanmış ve gerçek yeteneklerini keşfetmemiş olması. İşletme fakültesinden mezun olmuş olabilirsiniz ama içinizde harika bir satış elemanı uyuyordur. Satışçı olmayı başardığınız anda da bir daha iş arama kaygınız olmaz."

-"Çok çalışmak meselenin özü. Yetenekli olmak kesinlikle önemli ama bir yandan da çok çalışmaları gerek. İş aramak için de çok çalışmalılar. Antenleri açmalı, nerede ne var çok dikkatli araştırmalı ve proaktif olmalıdırlar.

Mozart'ın şu sözü, konumuza ne kadar uygun farkında mısınız?

"İnsanlar sanatımın bana çok kolay bir biçimde geldiğini düşünerek büyük hata ediyor. Hiç kimse besteciliğe benim kadar zamanını ve düşüncelerini adamamıştır. Geçmişten şimdiye kadar yaşamış büyük besteci olmasın ki, onun eserlerini defalarca çalışmış olmayayım."
Wolfgang Amadues Mozart

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 

Başka Bir Anne Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos